Over ons

Vanuit een verlangen om Keltische gebeden en breder nog de Keltische spiritualiteit te delen in Nederland is deze website ontstaan. Jos Strengholt (link met korte bio en foto) is in 2009 gestart met deze website. Samen met Tineke Plooij en Annelies Barth zijn de dagelijkse gebeden (Finan en Aidan) uit het Celtic Daily Prayer 1 vertaald. De plannen om dagelijkse gebeden uit Celtic Daily Prayer 2  (Colman en Eata)  te vertalen staan op stapel. Hier zijn we met een aantal mensen mee bezig die ook zelf de Keltische gebeden bidden. 

Wie zijn wij? 

Annelies Barth is sinds 2007 actief betrokken bij de Northumbria Community.

Ze woont en werkt in Engeland, als maatschappelijk werker onder ouderen. Ook is ze actief in haar plaatselijke (baptisten) kerk.

Ze heeft een deel van de vertalingen op deze site gecontroleerd.


Floor Vogelaar, coördinator van JmeO-Arnhem/Nijmegen en betrokkene bij Stadsklooster Arnhem  “Altijd al had ik het diepe besef dat ik in mijn sterk naar buiten gerichte leven, een duidelijk tegen-element van dagelijkse stilte en reflectie nodig had om alles in mijn leven in ‘evenwicht’ te houden. Zoiets als “inademen en uitademen”. Het persoonlijke contact, zo’n 12 jaar geleden, met de Northumbria Community en het gebruik van de, elke dag weer nieuwe, liturgieën van Keltische Gebeden zijn hiervoor voor mij een geweldig stimulans gebleken. Het dagelijks oefenen in innerlijk leren luisteren maakt je activiteiten zoveel minder afhankelijk van de ‘waan van de dag’.”


Ingeborg Janssen, initiator en bewoner van Stadsklooster Arnhem, theoloog, begeleider van kerken en docent gemeenteopbouw.

In Stadsklooster Arnhem leven we vanuit de Regel van beschikbaar en kwetsbaar zijn. Woorden die mij geraakt hebben in de spiritualiteit van de Northumbria Community. www.stadskloosterarnhem.nl en www.kloostertijd.nl 


Jos Strengholt nam jaren geleden het initiatief voor KeltischeGebeden.nl.

Hij woonde van 1988 tot 2016 in Egypte; nu woont hij weer in Nederland maar hij is nog steeds erg betrokken bij de Koptische Kerk en is daarom bijna maandelijks in Egypte. www.strengholt.info en Facebook


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Perk.jpg

Robbert Jan Perk,  predikant,  samen met een aantal gemeenteleden ontdekken we veel goede zaken in het bezig zijn met de getijdengebeden. 

Ook in de tijden van mijn persoonlijke bezinning en omgang  wordt ik vaak opgebouwd door de rijkdom van deze keltische gebeden. 


Roel van Kooy, spreker, Bijbelstudie leraar, vrijwilliger bij GAiN = Global Aid Network en webmaster van deze website. Met een diepe passie voor Jezus.

www.inhissteps.nlwww.gainhelpt.nuwww.evidence.nl en ook op Facebook.


Tineke Plooij heeft de informatie over de Northumbria Community vertaald en daarnaast de dagelijks meditaties en gebeden. Zij is opgeleid als wiskundige, ouderling in haar gemeente in Ede, oppasoma en heeft als hobby Bijbels Hebreeuws.