Van harte welkom op onze website.  We hopen dat dit bezoek je stimuleert om met ons mee te doen in de dagelijkse gebeden.  Je bent niet gewend te bidden?  Probeer het eens.  Kijk eens naar de impact op je leven.
Deze gebeden die we dagelijks aanbieden, kunnen een prachtige manier zijn om je gebedsleven op gang te krijgen.  Ze zorgen voor een ritme in je dag waarbij je niet naar jezelf kijkt, maar naar God, de Ander die je leven gemaakt heeft.
 
Op Facebook hebben we een groep waar we met elkaar in gesprek gaan over onze ervaring met Keltische gebeden. Daar vind je ook extra materialen, ideeën en liturgieën.
 
Graag horen we van je hoe (of!) deze Keltische Gebeden je helpen.
 
Hartelijke groeten - en wie we zijn? Kijk bij Over ons
 
Ingeborg Janssen
Robbert Jan Perk
Floor Vogelaar
Jos M. Strengholt
 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vandaag8
Deze week189
deze maand980
Alle dagen29053
 • Ochtendgebed 27 april Finan

  Ik ben niet nederig of eenvoudig van hart

  Wat zal ik u zeggen over mijn ziel? Die is nog zo ongeveer zoals u hem al kende; er is nog steeds veel werk aan de winkel bij het leren van nederigheid, gehoorzaamheid, mildheid; en dan ook nog mediteren, en vele andere dingen; ik heb de indruk, als het om mijn ziel gaat, dat ik eerder verlies dan win; ik moet deze tragische zekerheid erkennen: er is maar één ding dat me weerhoudt om dit trieste feit toe te geven, en dat is mijn enorme verlangen dat het niet waar is.
  Ik ben niet nederig of eenvoudig van hart. Ik heb een enorm stuk papier nodig om alles op te sommen waarvan ik te weinig heb, en alles waarvan ik te veel heb! Charles de Foucauld

  In de maand april staan elke dag teksten van Charles de Foucauld centraal in onze gebeden.

  Het Katholiek Nieuwsblad vertelt het e.e.a. over Charles de Foucauld, die als missionaris in Algerije werkte. In 2005 werd hij zalig verklaard.

  Download dit hele gebed als pdf

   

Middaggebed

Dit Middaggebed is een mooi kort gebed voor tijdens je lunchpauze, om je in het midden van de dag op God te richten.  Je kunt het alleen bidden, maar ook met anderen. Dit gebed sluit goed aan bij de Keltische Ochtendgebeden en Avondgebeden.

Download dit middaggebed

Picture 6.jpg
 • Avondgebed 27 april Finan

  Zorg ervoor dat jullie onderling de vrede
  bewaren, mijn kinderen,
  en hebt elkaar lief.
  Volg het voorbeeld van goede mensen van
  voorheen
  en God zal je troosten en helpen,
  zowel in deze wereld
  als in de wereld die komen gaat.

  Download dit hele gebed als pdf