Van harte welkom op onze website.  We hopen dat dit bezoek je stimuleert om met ons mee te doen in de dagelijkse gebeden.  Je bent niet gewend te bidden?  Probeer het eens.  Kijk eens naar de impact op je leven.
Deze gebeden die we dagelijks aanbieden, kunnen een prachtige manier zijn om je gebedsleven op gang te krijgen.  Ze zorgen voor een ritme in je dag waarbij je niet naar jezelf kijkt, maar naar God, de Ander die je leven gemaakt heeft.
 
Op Facebook hebben we een groep waar we met elkaar in gesprek gaan over onze ervaring met Keltische gebeden. Daar vind je ook extra materialen, ideeën en liturgieën.
 
Graag horen we van je hoe (of!) deze Keltische Gebeden je helpen.
 
Hartelijke groeten - en wie we zijn? Kijk bij Over ons
 
Ingeborg Janssen
Robbert Jan Perk
Floor Vogelaar
Jos M. Strengholt
 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vandaag6
Deze week6
deze maand446
Alle dagen31782
 • Ochtendgebed 16 juli Finan

  De lezingen van deze maand zijn afkomstig uit Henry Drummond’s The City Without a Church (1883)

.

  In zijn Openbaring houdt Johannes ons een beeld voor van een stad zonder een kerk als ideaal voor het hemelse leven.  Het idee van godsdienst zonder een kerk - ‘maar een tempel zag ik niet in de stad’ - is al abnormaal genoeg; maar om het gezegende leven te verbinden aan een stad - net die plaats in de wereld waar de hemel het meest ver weg lijkt - is iets heel nieuws in het godsdienstige denken.  Elke andere hemel heeft tuinen, droomwerelden: passief leven, min of meer zonder doel.  Zelfs de meesten van ons zien de hemel als een siësta, niet als een stad.
 

  De christelijke hemel is anders dan elke andere hemel, omdat de christelijke godsdienst anders is dan elke andere godsdienst.  Het christendom is de godsdienst van steden. In het christendom gaat het om reële zaken.  Het terrein van het christendom is de straat, de markt, het arbeidzame leven in de wereld.
   
  Download de pdf van het ochtendgebed van vandaag hier

Middaggebed

Dit Middaggebed is een mooi kort gebed voor tijdens je lunchpauze, om je in het midden van de dag op God te richten.  Je kunt het alleen bidden, maar ook met anderen. Dit gebed sluit goed aan bij de Keltische Ochtendgebeden en Avondgebeden.

Download dit middaggebed

Picture-3.jpg
 • Avondgebed 16 juli Finan

  SINT AIDANS GEBED VOOR HET HEILIGE EILAND
  VAN LINDISFARNE
  Heer, dit kale eiland, maak het een plek van vrede.
  Hier wone de vrede van hen die uw wil doen.
  Hier wone de vrede van een broeder die mensen dient.
  Hier wone de vrede van heilige monniken die gehoorzamen.
  Hier wone de vrede van eredienst bij nacht en dag.
  Moge dit eiland uw heilige eiland zijn,
  ik, Heer, uw dienstknecht, Aidan, zeg dit gebed.
  Wilt u er nu voor zorgen? Amen.

  Download dit hele gebed als pdf